Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Helgläsning:

Helgläsning: Här är veckans mest lästa ekonominyheter

Nedan följer en kort sammanställning av de nyheter som trendat hos Börskollen under veckan. En summering av veckans mest klickade nyheter, lagom till morgonkaffet under helgen, när du har tid att läsa artiklarna lite mer ingående.

1. Topp 10: Världens bästa elbil

Top Gear har sammanställt en lista över de världens bästa elbilar just nu. Det finns bara ett bilmärke på listan nedan som förekommer med mer än en modell, utan rättare sagt två. Häng med så får du se..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Börsveckan ger köpråd för två aktier

I sin senaste utgåva ger Börsveckan köpråd för kontraktstillverkaren Note och den danska medicinteknikföretaget Chemometec. Samtidigt råder tidningen till avvaktande inställning för en rad andra företag...

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Tecken på en fortsatt björnmarknad - Potentiell börsbotten i sikte?

De senaste månaderna har börshumöret svängt och fler tecken pekar mot en framträdande björnmarknad. Med nya bottenrekord för småbolagsindexen och en börs som visar tecken på instabilitet, är det dags för..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Nordea: Köp Evo – så stor är uppsidan

Nordea har återupptagit sin bevakning av livekasinoutvecklaren Evolution, med sin nya analytiker Raymond Ke vid rodret. Ke ger rekommendationen "köp" och sätter riktkursen till 1 384 kronor, vilket innebär en..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Mäklarveteranens 10 toppaktier: “Absolut bäst”

Mäklarstjärnans favoritaktier. "Faran är avröjd"...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

6. Strejken hos Tesla - Ingen ställde upp

Löften om en strejk mot Tesla, organiserad av fackförbundet IF Metall, väckte oro bland företagets kunder. Men när dagen var kommen fanns det ingen som valde att lägga ner sitt arbete. Tesla Club Sweden besökte..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Här är storbankens 19 favoritaktier

Bolagen som är Handelsbankens toppval...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

8. Så blir du rik på börsen: “Då ska du köpa mer aktier”

Enkla knep som leder till bättre avkastning, signerade sparnestorn...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

9. Strategen: Köpvärda aktier att plocka upp

Proffset ser köpläge i sex bolag som kvartalsrapporterat...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

10. Volvos aktie kan vara på uppgång

Volvos aktie kan komma att öka i värde om företaget fortsätter att visa på starka vinstresultat, även under det förväntade "normala" året 2024. Detta trots viss osäkerhet kring företagets omställning till..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

11. 5 nordiska aktiepärlor: ”Unik kvalitet”

Här är några av Nordens bästa börsnoterade bolag...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

12. Därför ökar Bitcoin i värde just nu - Så kan du investera

I tider av ekonomisk turbulens finns det alltid ljusglimtar, som potentialen för innovation och omvandling. Den nuvarande lågkonjunkturen är inget undantag, och när traditionella finansiella system sviktar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

13. Investmentbolaget som investerar i de hetaste techbolagen utanför Stockholm – Nu kan du bli delägare

Under 2023 etablerade sig det noterade investmentbolaget Northern CapSek Ventures i Region Norr. Samtidigt står flera bolag i den befintliga portföljen inför en spännande uppskalning. För att fortsätta växa gör..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14.  Rådet: Köp aktier inför en rekyl - men se upp här

Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg tror på en börsrekyl uppåt under årets sista månader och att Stockholmsbörsens fall den senaste tiden kan vara en kortsiktig överreaktion. ”Så länge vi håller..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Vinnare & Förlorare - Stort fall för Evolution och Volvo Cars efter rapporter

Stockholmsbörsen faller tydligt i torsdagens inledande handel efter en intensiv rapportmorgon. Volvo Cars faller tvåsiffrigt efter att ha släppt sina siffror. Lindab går åt motsatt håll med en kraftig uppgång. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

16. Så får du veta om en kriminell 'flyttat in' hos dig

Ska varna om någon skriver sig hemma hos dig. Att byta adress är ett knep som kriminella har tagit till för att skydda sig själva i den senaste våldsvågen...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

17. Investeringserbjudande: Tre avtal på kort tid – Insplorion går mot kommersialisering

Bolagets strategiskifte med fokus på vätgas har gett resultat. På kort tid har Insplorion vunnit tre kommersiella avtal. Nu genomförs en företrädesemission för att accelerera kommersialisering och utvecklingen av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

18. Hernhag: Tio bra bolag med historiskt låg värdering

När börsen rasar får många spännande bolag en värdering som är historiskt sett låg. Kan du köpa nära botten och välja bolag som kommer att återhämta sig är kurspotentialen stor. ✔ Aktien i tillfällig..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

19. En av de sämsta veckorna på börsen i år

Efter sex dagar av nedgångar på börsen landade Stockholmsbörsen på den lägsta nivån för året. Med fem procent minus är den gångna veckan en av de sämsta hittills under 2021. Stigande räntor, särskilt de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

20. Hernhag: Sex aktier att plocka upp efter rapporterna

I veckans aktiechatt pekade Marcus Hernhag ut sex aktier att plocka upp efter rapporterna - tre för kortsiktiga och tre för långsiktiga. Han pekade också ut sina fem favoritfonder för barnsparande. Dessutom: ✔ En..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ChemoMetec

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.