I börsyran: 14 aktier som fortfarande är köpvärda
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

I börsyran: 14 aktier som fortfarande är köpvärda

I

OMXS30 har nått rekordhöjder, men det finns fortfarande aktier som har potential för ytterligare tillväxt, menar tre börsexperter, och pekar ut 14 företag med märkbar uppsida. Strategen Martin Björsell från Nordea varnar dock för en eventuell rekyl och betonar vikten av att vara medveten om riskerna.

  • OMXS30 har upplevt rekordhöjder, men det finns fortfarande aktier med potential för tillväxt.
  • Börsexperter lyfter fram 14 företag med märkbar uppsida, men varnar för möjlig rekyl.
  • Några av de föreslagna aktierna inkluderar Lindab, Assa Abloy, AAK, Volvo Cars och Essity.

Aktier med potential

I ett uppslag hos Dagens industri tipsar aktiemarknadsstrategen Martin Björsell på Nordea om stabila kvalitetsbolag som inte är övervärderade trots den positiva börsutvecklingen. Han nämner bolagen Lindab, Assa Abloy och AAK som företag som kan göra det bra även i ett svagare marknadssentiment.

Fastighetsbolag som Wihlborgs och Nyfosa samt logistikfastighetsbolagen Sagax och SLP får också hans rekommendationer, med argumentet att lägre räntor och en upptinad obligationsmarknad kan förbättra deras finansieringsmöjligheter.

Strategernas toppval

Utöver dessa företag, nämner Björsell plast- och gummikoncernen Nolato, som har haft det tufft men vars råvarupriser nu vänder nedåt. Volvo Cars får också hans stöd, trots oro över balansräkningen och en svag personbilsmarknad.

Stefan Cederberg, aktiestrateg på SEB, lyfter fram skönhetsproduktsbolaget Lyko, hygienjätten Essity och fritidsproduktbolaget Dometic som aktier med stor potential. Han pekar särskilt på Essity, som han anser vara undervärderat och missförstått. Cederberg tipsar också om kullagertillverkaren SKF, som han tror kan uppleva en vändning i sin verksamhetsvolym mot slutet av året eller 2025.

Slutligen lyfter tidningen Privata Affärer lyfter fram Medicover, som tillhandahåller tjänster inom vård och diagnostik, som ett företag med starka tillväxtmöjligheter.

"Trots att kursen kommit ner är p/e-talet inte lågt, men förutsättningarna finns att Medicover växer sig in i värderingen med ökad vinst per aktie", lyfter man.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt