Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-nytt:

IPO-nytt: AFV avråder från att teckna Bricknode-aktien och flera kommande noteringar i närtid

Vi summerar också den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Partytajm ska noteras på NGM Nordic SME den 10 november


Partytajm International har erhållit villkorat godkännande för notering på NGM Nordic SME. Första handelsdag är beräknad till den 10 november, enligt ett pressmeddelande från NGM.

Partytajm är en svensk e-handelsaktör som säljer partyartiklar och dekoration till högtider samt prisvärd väggkonst.

Noteringsbeslutet är villkorat av att bolaget uppfyller det formella noteringskravet att ingen ny information framkommer som påverkar bolagets uppfyllelse av noteringskraven.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Partytajm.

Norditeks IPO blev kraftigt övertecknad – aktien börjar handlas på First North 10 november

Miljöteknikbolaget Norditek meddelar att intresset för erbjudandet att teckna aktier i bolaget i samband med notering på Nasdaq First North Growth Market var mycket stort. Erbjudandet tecknades till drygt 450 procent och totalt inkom teckningar från drygt 4 300 investerare.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 11 kronor per aktie. Aktien kommer att börja handlas på First North den 10 november.

Norditek utvecklar mobila och flexibla återvinningsanläggningar.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Norditek.

Compodiums IPO övertecknades – aktien börjar handlas på First North den 9 november

Compodium meddelar att erbjudandet att teckna aktier i bolaget inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market övertecknades. Första handelsdag är planerad till den 9 november.

Erbjudandet omfattade 2,5 miljoner aktier och teckningskursen uppgick till 26 kronor per aktie, vilket innebär att bolaget tillförs 65 miljoner kronor före emissionskostnader och får drygt 800 nya aktieägare.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Compodium.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se.

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Affärsvärlden ger tummen ned för Bricknode – teckna inte nyintroduktionen

Skövdebolaget Bricknode säljer mjukvara för vp-handel, utlåning med mera på SaaS-basis och verkar sikta på att bli ett Fortnox för finansbolag. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 9 november.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintrodukter. Den första handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 3 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 11,2 procent av erbjudandet. Den andra handlar om tveksamma incitament, det finns flera affärskopplingar mellan Bricknode och bolaget Untie Group som vd och vice vd kontrollerar. Den tredje flaggan handlar om bristfällig information i prospektet.

Affärsvärlden anser att värderingen på 200 miljoner kronor är för hög sett till antal kunder och omsättning. Möjligen finns ett större strukturvärde i plattformen men det är svårt att bedöma och tidningen hade väntat sig att det i så fall synts tydligare vid det här laget givet att bolaget funnits i mer än 10 år. Affärsvärldens råd är att inte teckna denna nyintroduktion.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Bricknode.

Candles Scandinavias IPO-erbjudande hade teckningsgrad om 254 procent

Ljusbolaget Candles Scandinavia noteringserbjudande hade en total teckningsgrad om 254 procent, motsvarande en överteckning om 154 procent. Första handelsdag planeras vara den 8 november.


"Det är fantastiskt kul att se ett så stort intresse för Candles bland investerare. Med det tillförda kapitalet och stundande börsnotering säkerställer vi investeringar i att bygga kapacitet och tillväxt, samt synliggör Bolaget än mer på marknaden så att vi kan skapa en starkt lysande framtid för Candles Scandinavia", kommenterar Viktor Garmiani.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Candles Scandinavia.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Buffett-backade Nubank kan värderas till 50 miljarder dollar i börsnotering


Brasilianska fintechbolaget Nubank planerar att dra in drygt 3 miljarder dollar i samband med sin notering i USA. Nubanks notering väntas ske innan slutet av året. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Reuters.

Bolaget kommer att sälja ungefär 289 miljoner aktier inom teckningsintervallet 10-11 dollar per aktie. Det kan ge en värdering på över 50 miljarder dollar, vilket i sådana fall gör Nubank mer värt än Brasiliens största bank Itau Unibanco. Itau värderas till cirka 36 miljarder dollar.

Nubank, som har över 40 miljoner kunder i Latinamerika, var senast värt 30 miljarder dollar. Bland bolagets uppbackare finns Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway.

Läs hela nyheten.

Springvest avser att noteras på First North i Finland

Springvest, som är en arrangör av emissioner för onoterade bolag, avser att noteras på First North i Finland under slutet av 2021.

Bolaget tänker genomföra en så kallad teknisk notering, vilket innebär att det inte planeras någon aktieemission eller försäljning av aktier.

Springvest har per 31 oktober hanterat totalt 72 finansieringsrundor som dragit in drygt 170 miljoner euro.

Läs hela nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt