Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-nytt:

IPO-nytt: Svag IPO-debut för Robinhood, svenskgrundande Truecaller mot börsen och flera spännande kommande noteringar

Den populära amerikanska nätmäklaren Robinhood tog sig slutligen till börsen och inledde sin IPO-debut i rött. Den svenskgrundade kommunikationsappen Trucaller siktar mot börsen. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande  svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Kina kommer att fortsätta låta kinesiska företag noteras i USA

Kina kommer fortsätta låta kinesiska företag notera sig i USA så länge de förhåller sig till noteringskraven. Det rapporterar CNBC med hänvisning till uppgifter från en källa.

Att företag kan notera sig utanför Kina är en viktigt struktur för att attrahera utländskt kapital men om att detta kan behöva justeras om det uppstår oro kring nationell säkerhet.

En rad av reglerande händelser de senaste veckorna har fått investerare att oroa sig över om Kinas regering försöker förhindra utländskt kapital att nå kinesiska tillgångar. Detta har fått kinesiska aktier att falla kraftigt på börsen under de senaste dagarna.

Läs hela nyheten.

På väg mot rekordår för amerikanska börsnoteringar

Det ser ut att bli ett starkt år för noteringar i USA då många bolag vill gå till börsen som noteras på rekordhöga nivåer. Hittills i år har amerikanska börsintroduktioner dragit in 89 miljarder dollar till bolagen, vilket är 232 procent högre än förra årets nivå under samma period. Det visar data från Renaissance Capital, skriver CNBC.

Börsnoteringarna förväntas passera den tidigare rekordnivån på 97 miljarder dollar som noterades under IT-haussen år 2000. Totalt 250 börsintroduktioner har genomförts i USA i år, en ökning med 191 procent från samma period förra året.

Läs hela nyheten.

Kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Svenskgrundade Truecaller siktar på börsnotering innan årsskiftet

I en intervju med SvD Näringsliv uppger grundarna för svenskgrundade Truecaller att siktet fortsatt är inställt på en börsnotering.

Truecaller är störst i Indien där bolaget har en av de mest populära apparna med omkring 200 miljoner användare. Den största delen av intäkterna genereras av reklam som görs av företag såsom Amazon, Spotify och Disney. Ett annat intäktsben är även tjänster mot företag som vill nå sina kunder genom telefon och sms.

Vad gäller en börsnotering så siktar Truecaller på att kunna genomföra en notering innan årets slut.

"Det är fortfarande målsättningen. Sedan får marknaden så som den ser ut när vi är redo avgöra", säger grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Truecaller.


Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

PUBG-bolaget Krafton tar in 3,75 miljarder dollar i Sydkoreas näst största notering

Den sydkoreanska speljätten Krafton, som ligger bakom populära spelet PlayerUnknowns Battlegrounds, har prissatt aktien till 498 000 won. Det motsvarar 434,50 dollar och innebär att bolaget drar in 3,75 miljarder dollar i sin börsnotering. Krafton noteras den 10 augusti.

Företaget som är backade av Tencent har sänkt sitt IPO-mål med nästan en fjärdedel efter påtryckningar från en tillsynsmyndighet. Trots detta är börsintroduktionen den näst största i Sydkoreas historia.

Ungefär 70 procent av pengarna från börsintroduktionen ska gå till globala fusioner och förvärv, uppger finanschefen Bae Dong-keun enligt Reuters.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Krafton.

Nedåt för Robinhood i börsnoteringen

Nätmäklaren Robinhood börsnoterades under torsdagen i en av årets mest omskrivna och största IPOs. Robinhoods aktie började handlas till 38 dollar per aktie, vilket gav en värdering på drygt 32 miljarder dollar för Robinhood, men föll som mest runt 10 procent. Vid handelsdagens slut var aktien ner 8 procent och kostade 34,82 dollar – vilket ger Robinhood ett börsvärde på 29 miljarder dollar.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Robinhood.

Grilltillverkarna Weber och Traeger är på väg till börsen

De ledande grilltillverkarna Weber och Traeger är båda på väg till börsen. Samtidigt har BBQGuys ingått en överenskommelse med ett spacbolag som värderar bolaget till 960 miljoner dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Traeger meddelade på onsdagen att bolaget vill ta in 400 miljoner dollar i sin IPO, som värderar bolaget till runt 2 miljarder dollar.

Bolagens marknad har satt nya rekord det senaste året då efterfrågan har varit hög när många konsumenter tvingats stanna hemma.

Läs hela nyheten.

Duolingo höjer teckningsintervall inför börsnoteringen

Utbildningstjänsten Duolingo, som hjälper människor att lära sig nya språk, har höjt teckningsintervallet inför den stundande börsnoteringen till 95-100 dollar per aktie. Det ger en värdering på upp emot 3,7 miljarder dollar. Det initiala prisintervallet var satt till 85-95 dollar.

Duolingo värderades i sin senaste kapitalrunda till 2,4 miljarder dollar, då bolaget i november förra året tog in 35 miljoner dollar från Durable Capital Partners och General Atlantic.

Duolingo är aktiva inom utbildningsteknik, edtech, med sin app som hjälper människor att lära sig språk. Appen har över 500 miljoner nedladdningar och är den app inom utbildning som tjänat mest pengar på både Google Play och Apple Store.

Läs hela nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.