Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Pre-IPO:

Pre-IPO: Känd småbolagsinvesterare blir delägare i nytt fintechbolag

Fintechbolaget Eddbee Group erbjuder idag interaktiva plattformar inom olika former av spel, så kallade skill games, för aktie- och sportintresserade. Bolaget genomför just nu en mindre kapitalanskaffningsrunda samt ägarspridning för att kunna skala upp verksamheten med det primära siktet inställt på att nå 1 miljon användare globalt.

Den välkända småbolagsinvesteraren och entreprenören Örjan Berglund blev nyligen delägare i bolaget och Eddbees styrelseordförande, Gunnar Mårtensson, är också styrelseordförande tillika en av Parans Solars största enskilda ägare. Ambitionen är en börsnotering efter spridningsemissionen under hösten 2021.

Teckna aktier i Eddbee idag


Teckna aktier online
Teckna aktier via sedel

PRESSMEDDELANDE - 15 OKTOBER

Många nya aktieägare i framgångsrik spridningsemission

Bolaget är på väg att nå full teckning i spridningsemissionen och att uppfylla lämpliga spridningskrav på en marknadsplats inför en framtida notering. Merparten av spridningsemissionen är tecknad.

– Det är oerhört glädjande med det stora intresset för Eddbee och vi är oerhört stolta över att få välkomna alla er nya aktieägare att bli en del av vår resa. Vi kan även notera ett stort intresse och engagemang kring bolagets verksamhet och utveckling. Nytillkomna aktieägare har bland annat redan startat en egen Facebookgrupp för Eddbee och vi får löpande frågor om bolagets verksamhet och vår spridningsemission. Allt detta stärker oss i vår tro på bolagets ambitioner och framtid!

Läs hela bolagets pressmeddelande

Populära spelformat i nya och moderna tappningar

I nuläget erbjuder Eddbee olika former av spel med inslag från aktiemarknaden och sportevenemang. Ett exempel är det egenutvecklade spelet Börstipset, en “13 Competition”, som bäst kan liknas vid det populära Stryktipset - med skillnaden att utfallet i en uppsättning fotbollsmatcher istället byts ut mot en uppsättning aktier och deras prestation/avkastning. VD Sven-Olof Nilsson kommenterar;

– Våra unika interaktiva plattformar idag är inom aktier, sport och spel där målet är att leverera kvalitativ underhållning, såväl som olika verktyg och finansiella tjänster för bättre avkastning och transaktionsvillkor.

Börstipset - en så kallad “13 Competition” och Eddbees VD Sven-Olof Nilsson.

Eddbee erbjuder också olika former av portföljer, autopiloter, social trading och mycket annat för investerare och förvaltare. Verktyg som är ämnade för att investerare och traders ska uppnå högre avkastning.

– Vårt CopyPortfolios-system, där användaren skapar och säljer portföljer ifrån mer än 60 olika börser med ett urval av 120.000 aktier är vi också helt ensamma om i världen. Allt är idag inkopplat till våra egna betalsystem som hanterar alla transaktioner sammankopplade med våra samtliga tjänster. Nästa steg är att skapa fullt automatiserade “autopiloter” för handel av olika investerings- och tradingstrategier, med direktkoppling till din börsmäklare eller bank via ett API.

Skill games - en snabbt växande global marknad

Skill games, eller skicklighetstävlingar, är ett socialt tävlingsformat där användarna kan tävla med varandra om riktiga pengar, t.ex inom olika former av spel, e-sport eller aktier. Här strävar Eddbee efter att ta en del av marknaden:

– Näst på tur står sportplattformen. Sport är något som de flesta är intresserade av och fantasy sports samt den typen av skill games växer snabbt från redan höga nivåer. Vi avser attrahera spelare tack vare nya funktioner och fantasy-format men också tack vare möjligheten att tävla om pengar med andra spelare.

– Vi kommer även att bygga en version av vår populära “13 Competition”, fast i ett annorlunda format anpassat specifikt för olika former av skill games.

Eddbee understryker också att konkurrensen inom skill games är förhållandevis låg;

– Antalet aktörer som erbjuder den typen av tjänster Eddbee avser erbjuda är inte heller så stor, att jämföra med den stenhårda konkurrensen inom kasino/gambling och betting. Vi ser goda möjligheter att ta en stor del av en redan stor men klart underskattad marknad!

Låga utvecklingskostnader och enorm global marknad

Större delen av Eddbees utvecklingsteam är baserat i Indien, där kostnaden är låg för att utveckla avancerade tekniska plattformar. Men Indien är också ett strategiskt val med en enorm befolkning och ett stort sportintresse;

– Vi har byggt upp ett kunnigt utvecklingsteam i Indien med individer som dessutom besitter värdefull kunskap om den indiska marknaden och kulturen - kunskaper som vi kommer att ha stor användning av vid vår globala expansion. En miljon plattformsanvändare i ett globalt sammanhang är fortfarande relativt blygsamt och med vår unika expansionsstrategi kallad “GuldMedlemskap” (se länk nedan) tror vi att det kan gå fort när vi börjar bearbeta marknader som t.ex Indien.

Neobanking blir nästa steg

Spel och skill games i olika former är ett sätt för Eddbee att attrahera en stor och aktiv användarbas med ett brinnande intresse för aktiemarknaden, sport, fantasy sport, e-sport samt spel och underhållning. På sikt är planen att väva ihop allt i ett ekosystem, som även erbjuder olika former av digitala banktjänster, så kallad neobanking;

– Våra plattformar byggs runt användarinteraktion och olika former av transaktioner, varpå det även faller sig naturligt att på sikt integrera digitala banktjänster, exempelvis virtuella betalkort etc.

Småbolagsinvesteraren Örjan Berglund blev nyligen delägare

T.v. Gunnar Mårtensson, styrelseordförande Eddbee och t.h. Örjan Berglund, välkänd entreprenör och småbolagsinvesterare.

Den välkända entreprenören och småbolagsinvesteraren Örjan Berglund blev nyligen delägare i Eddbee. Gunnar Mårtenson, sedan tidigare aktieägare och tillika bolagets styrelseordförande, har stor erfarenhet från såväl noterade som onoterade bolag. Gunnar är även en av de största aktieägarna i Parans Solar Lightning, noterade på Spotlight Stock Market.

– Vi är mycket glada att ha knutit till oss Gunnar som styrelseordförande och även Örjan som investerare. Båda personerna har stor erfarenhet av framgångsrikt bolagsbyggande och ett omfattande kontaktnätverk som kan vara mycket värdefullt för vår fortsatta tillväxtresa!

Läs även: Intervju med VD och styrelseordförande för fintech- och skill games-bolaget Eddbee

Investeringsmöjligheten i sammandrag

  • Emissionsvolym: 5.040.000 SEK
  • Pre-money: 18 MSEK
  • Pris aktie: 0.18 SEK
  • Löptid: 12 sep–15 nov
  • Tilldelning: Löpande tilldelning
  • Betalning: Löpande enligt nota

Investeringsmemorandum
Teckna aktier online
Teckna aktier via sedel
GuldMedlemskap - så når vi 1 miljon användare vid unik marknadsföringsstrategi
IR-sida
Frågor & svar

Artikeln är framtagen i samarbete med Eddbee Group AB (publ).

Nyheter om Eddbee

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt