Acrinova får in 100 miljoner kronor i riktad nyemission - Börskollen

Nyhet

Acrinova får in 100 miljoner kronor i riktad nyemission

Fastighetsbolaget Acrinova får in 100 miljoner kronor genom en riktad nyemission som tecknas av Svenska Stadsbyggen i Nacka Strand AB. Teckningskursen är 12,25 kronor per A- respektive B-aktie.

Kapitaltillskottet ska användas för att stärka Acrinovas kapitalbas och möjliggöra den fortsatta utvecklingen och tillväxten av fastighetsportföljen i linje med bolagets finansiella mål att uppnå ett fastighetsbestånd på cirka 4 miljarder kronor vid utgången av 2025, uppges det i ett pressmeddelande.

"Att Peter Åman, genom Svenska Stadsbyggen i Nacka Strand AB, väljer att investera i Acrinova tillför värde ur flera perspektiv. Bolaget får ett kapitaltillskott samtidigt som vi får tillgång till Peters breda branschkunskap och gedigna fastighetskunnande. Hans kompetens kommer att utgöra en stor tillgång för Acrinova och vår förhoppning är att Peter ska väljas in som styrelseledamot vid nästa bolagsstämma. Allt sammantaget kommer detta att få betydelse för vår fortsatta ambitiösa tillväxtresa som skapar värde för alla aktieägare", kommenterar vd Ulf Wallén.

Svenska Stadsbyggen i Nacka Strand kommer efter emissionen ha ett innehav om 13,4 procent av antalet aktier och 13,5 procent av antalet röster i Acrinova.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev