Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AffärsvärldenFoto: Shutterstock

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Sleep Cycle

Sömnanalysappen Sleep Cycle är på väg mot börsen. Bolagets historik imponerar, men värderingen är svårsmält. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Bolaget ska noteras på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 8 juni. Teckningskursen är 70 kronor per aktie, vilket ger ger ett börsvärde efter noteringen om 1,36 miljarder kronor.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om höga emissionskostnader på motsvarande 7,9 procent av erbjudandet.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 6 procent i aktien.

"Slutligen är det den höga värderingen som gör att vi stannar vid ett neutralt råd. För att vi ska känna oss bekväma med köp vill vi se att tillväxt och lönsamhet kommer tillbaka till högre nivåer", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.