Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Prostatype Genomics nyintroduktion

Prostatype Genomics har utvecklat ett gentest för diagnos av prostatacancer som kan ge stora fördelar i behandlingen av sjukdomen. Bolaget tar nu in pengar för att etablera testet på marknaden genom en notering på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den handlar om att det är ett komplext och svåröverskådligt erbjudande.

"Prostatype har en modern lösning på ett stort medicinskt problem. Bättre prostatacancerdiagnoser kommer att spara lidande för patienter och resurser för vården. Ägare och nyckelpersoner ställer upp med kapital i unitemissionen. Det gillar vi. Vi ser att Prostatype kan vara en långsiktigt intressant placering för den riskvillige. Kommer bolaget i mål med sina prognoser ska aktien värderas upp rejält", skriver tidningen.

"I det korta perspektivet menar vi att uppvärderingspotentialen är något begränsad med en värdering inklusive teckningsoption på en rimlig nivå. Med tanke på hur het introduktionsmarknaden är just nu och de kvaliteter Prostatype har finns det en stor möjlighet att det inte är ett problem att en tydlig introduktionsrabatt saknas. Som spekulation kan det mycket väl bli rätt att teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Prostatype Genomics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Prostatype Genomics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt