Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Softronic, kan vara ett alternativ för utdelningsjägaren

It-konsultbolaget Softronic kan inte stoltsera med någon vidare tillväxt. Däremot har bolaget uppvisat imponerande stabila marginaler senaste åren. Konsolideringen i sektorn ser ut att fortsätta. Är aktien köpvärd, frågar sig Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 17 procent i aktien.

"Softronic framstår som en välskött it-konsult som har digitaliseringstrenden i ryggen. Den något modesta tillväxten är en svaghet. Ett plus i kanten är bolagets starka balansräkning som möjliggör utrymme för generösa utdelningar kommande år. Ett minus är att insynsägandet överlag är klent. Uppsidan är inte superstor men för den som gillar aktier med hög utdelning och inte vill oroas över komponentbrist kan Softronic vara ett alternativ. Q3-rapporten presenteras 20 oktober", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger ett neutralt råd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softronic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softronic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt