Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden imponeras av Gullberg & Jansson men stannar vid ett neutralt råd

Poolspecialisten Gullberg & Jansson har gjort en imponerande turnaround och aktien har gått urstarkt det senaste året. Den underliggande marknadstrenden ser ut att hålla i sig framöver, men den högre värderingen utmanas av kortsiktig osäkerhet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 18 procent i aktien.

"Vi imponeras över det arbete som styrelse och ledning har gjort och lockas av de tillväxtmöjligheter som verkar finnas i bolaget. Dessutom har man "skin in the game": styrelseordförande Boyer är storägare med 21,3 procent av bolaget och vd Peter Bäck äger 1,2 procent. Slutligen stannar vi dock vid ett neutralt råd. På kort sikt finns det för stor många osäkerheter för att vi ska känna oss bekväma med ett köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gullberg & Jansson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gullberg & Jansson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt