Afry bildar konsortium med byggbolaget GRK - ska vara med i spårvägsprojektet i Helsingfors

Nyhet

Afry bildar konsortium med byggbolaget GRK - ska vara med i spårvägsprojektet i Helsingfors

Teknikkonsulten Afry har bildat ett konsortium med byggbolaget GRK för att vara med och designa samt uppföra delar av Helsingfors spårvägsprojekt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Helsingfors stad har godkänd kostnaderna för ett nytt spårvägsprojekt som nu övergår i implementeringsfasen. Den nya spårvägen kommer förbinda knutpunkterna Fiskehamnen och Böle på bara 15 minuter.

Byggnationen är planerad att påbörjas i januari 2022, med målet att starta kommersiell drift at spårvägen under 2024.

Afry och GRK kommer ansvara för projektering och byggande från norra delen av Hermanstad genom Vallgårdsdalen till Böle.

"Spårvägen kompletterar Helsingfors stads nätverk för hållbar mobilitet och stödjer Helsingfors vision att vara den mest funktionella staden i världen. Framtidens mobilitet handlar mer och mer om järnvägen, så det är fantastiskt att få vara en del av det här projektet", uppger Mikko Inkala, transportchef för Afry i Finland.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AFRY

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev