Afry ska designa pilotfabrik för batteriproduktion åt Beyonder

Nyhet

Afry ska designa pilotfabrik för batteriproduktion åt Beyonder

Teknikkonsulten Afry tecknar avtal med Beyonder för pilotfabrik för batteriproduktion. Afry och Advansia, som är en del av Afry, kommer att leda och designa utvecklingen av fabriken samt hjälpa till att slutföra en teknisk utvärdering av relevanta platser för fullskalig produktion av batterier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Batterierna är en hybridlösning mellan traditionella battericeller med hög lagringskapacitet, superkondensatorer med snabb laddning och urladdning, och lång livslängd.

Rester från skogsindustrin används för att producera aktivt kol, vilket gör det till ett säkrare och mer kostnadseffektivt batteri som kan laddas snabbt och leverera mycket ström när det behövs.

Fabriken ska byggas i Forus i Norge och stå färdig 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AFRY

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev