Nyhet

Alelions företrädesemission blev övertecknad, utnyttjar överteckningsoption

Batterispecialisten Alelions nyemission av units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner, med företrädesrätt för aktieägarna på 56,8 miljoner kronor tecknades till 120 procent och blev därmed övertecknad. Garantiåtaganden som lämnats i samband med företrädesemissionen kommer således inte att tas i anspråk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har beslutat att utnyttja möjligheten till överteckningsoption på 11,4 miljoner kronor. Bolaget tillförs därmed totalt 68,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitaltillskottet ska användas för att finansiera ett ökat fokus på sälj och marknadstillväxt inom materialhantering och specialfordon samtidigt som en upprampning av produktion sker för att säkra leveranser till befintlig kundbas.

- Vi är mycket nöjda med det starka stödet från både befintliga och nya aktieägare i företrädesemissionen, vilket även möjliggjorde ett fullt utnyttjande av överteckningsoptionen. Elektrifieringen av fordon fortgår och branschen som helhet står inför en stark tillväxt. Kapitalanskaffningen ger Alelion fortsatta möjligheter att fokusera på försäljning och marknadstillväxt inom våra valda segment inom materialhantering och specialfordon samt att säkra leveranser till våra befintliga kunder, kommenterar Alelions vd Åsa Nordström.

Alelion har efter nyemissionen 223,19 miljoner aktier och 75,80 miljoner teckningsoptioner TO2 utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alelion Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt