Alligator Bioscience rapporterar positiva interimsresultat för doseskaleringsdel i fas 1-studie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alligator Bioscience rapporterar positiva interimsresultat för doseskaleringsdel i fas 1-studie

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience och Aptevo Therapeutics rapporterar positiva interimsdata från doseskaleringsdelen av bolagens fas 1-studie som utvärderar ALG.APV-527 för behandling av solida tumörer som sannolikt påvisar tumörantigenet 5T4. Det framgår av ett pressmeddelande.

Doseskaleringsstudien som drivs vid flera kliniska center i USA har nu rekryterat över 50 procent av sina patienter och preliminära data visar följande:
* Behandlingen är överlag väl tolererad och den högsta tolererade dosen har ännu inte fastställts, doseskalering i kohorter med en högre administrerad dos fortgår.
* ALG.APV-527 kunde mätas hos samtliga patienter, där plasmakoncentrationen av kandidaten överensstämde med den administrerade dosen.
* Tillgängliga analysdata av biomarkörer tyder på att båda målmolekylerna (4-1BB och 5T4) kan påvisas i tumörbiopsier, samt bekräftar ALG.APV-527s biologiska aktivitet.

Av särskilt intresse är tecken på klinisk aktivitet hos de båda bröstcancerpatienterna i studien, som tidigare stått under flertalet behandlingar. Patienterna visade mätbara nivåer i blodet av läkemedelskandidaten (farmakokinetik) och en reproducerbar höjning av farmakodynamiska (PD) markörer i serum vid dosering, vilket tyder på att kandidaten är biologiskt aktiv.

Av de två patienterna var den ena kvar i studien under sju månader. Den andra patienten är fortfarande kvar i studien och har behandlats i över nio månader. Båda patienterna uppnådde en stabil sjukdom som bästa svar på behandling.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alligator Bioscience

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alligator Bioscience

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt