Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alma

Alma Media lämnar en positiv vinstvarning - fjärde kvartalet bättre än väntat

Finska mediebolaget Alma Media lämnar en positiv vinstvarning efter att bolaget haft en bättre än förväntad lönsamhetsutveckling i fjärde kvartalet 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alma Media förväntar sig att intäkterna för helåret 2020 från den befintliga verksamheten kommer att minska signifikant jämfört med 2019, då utfallet var 250,2 miljoner euro. Det justerade rörelseresultatet förväntar minska jämfört med fjolåret, då utfallet var 49,4 miljoner euro.

Alma Medias tidigare guidning, från den 22 oktober i fjol, var att bolaget förväntade sig att intäkterna och justerat rörelseresultat skulle minska signifikant från 2019 års nivå.

Utvecklingen i fjärde kvartalet har varit bättre än förväntat, efter en tillväxt i den digitala annonsförsäljningen och mindre än förväntad nedgång i intäkterna från rekryteringsverksamheten. Den goda utvecklingen i digitala prenumerationsintäkter har också fortsatt under kvartalet. Vidare har intäkterna från jämförelsetjänster och bostadsrelaterade tjänster också ökat.

Alma Media kommer att publicera bokslutet för 2020 den 17 februari då bolaget även kommer att lämna sin guidning för 2021. Aktien stiger med 4,5 procent på Helsingforsbörsen efter beskedet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alma Media

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alma Media

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt