Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AlmaFoto: Unsplash.com

Alma Media lämnar en positiv vinstvarning - fjärde kvartalet bättre än väntat

Finska mediebolaget Alma Media lämnar en positiv vinstvarning efter att bolaget haft en bättre än förväntad lönsamhetsutveckling i fjärde kvartalet 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alma Media förväntar sig att intäkterna för helåret 2020 från den befintliga verksamheten kommer att minska signifikant jämfört med 2019, då utfallet var 250,2 miljoner euro. Det justerade rörelseresultatet förväntar minska jämfört med fjolåret, då utfallet var 49,4 miljoner euro.

Alma Medias tidigare guidning, från den 22 oktober i fjol, var att bolaget förväntade sig att intäkterna och justerat rörelseresultat skulle minska signifikant från 2019 års nivå.

Utvecklingen i fjärde kvartalet har varit bättre än förväntat, efter en tillväxt i den digitala annonsförsäljningen och mindre än förväntad nedgång i intäkterna från rekryteringsverksamheten. Den goda utvecklingen i digitala prenumerationsintäkter har också fortsatt under kvartalet. Vidare har intäkterna från jämförelsetjänster och bostadsrelaterade tjänster också ökat.

Alma Media kommer att publicera bokslutet för 2020 den 17 februari då bolaget även kommer att lämna sin guidning för 2021. Aktien stiger med 4,5 procent på Helsingforsbörsen efter beskedet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Alma Media

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alma Media

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.