Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alpcot

Alpcot Holding handlas i premiärhandeln på First North på onsdagen

Finansplattformsbolaget Alpcot Holding började i dag den 24 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market. B-aktien handlas med kortnamnet ALPCOT B.

Alpcot erbjuder plattformar för privatekonomi.

Bakgrunden är att Effnetplattformen Holding delat ut Effnetplattformen EV1 till sina aktieägare.
Effnetplattformen EV1 har därefter bytt namn till Alpcot Holding och slutfört en private placing inför noteringen.

Intresset för den riktade emissionen var mycket stort och därför utökades beloppet från 40 till 50 miljoner kronor. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Emissionen riktades till ett begränsat antal investerare, där SBB:s grundare Ilija Batljan, via Ilija Batljan Invest, var en av de ledande investerarna.

Härutöver kommer Alpcot att tillföras 10 miljoner kronor från Effnetplattformen som del av den ursprungliga överenskommelsen som meddelades i juni 2021, vilket ger Alpcot ett totalt kapitaltillskott om 60 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 3,89 kronor som högst betalt och 3,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.25 var senast betalt 3,2095 kronor. Aktier för 0,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 121,61 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 390 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alpcot

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alpcot

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt