Nyhet

Alteco Medical minskar omsättningen under tredje kvartalet - riktad nyemission till Anders Althin

Medicinteknikbolaget Alteco Medical redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

"Under Q3 har vi sett en större påverkan av det aktuella världsläget än tidigare. Pandemin drabbar våra återförsäljare, då de inte kan utöva försäljningsarbete som normalt, och har svårt att besöka sjukhus som infört besöksförbud. Utöver pandemin har vi även drabbats av den politiska situationen i Turkiet, där ersättningsmodellen för hälsovård kraftigt försämrats", uppger vd Fredrik Jonsson.

Omsättningen sjönk 34,5 procent till 1,9 miljoner kronor (2,9).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet före skatt var -1,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-2,2).

Likvida medel uppgick till 0,5 miljoner kronor (-2,1).

"En faktor för framtida framgångar är att vi når ut på fler marknader, får ökad och spridd försäljning och därmed blir mindre känsliga för lokala temporära nedgångar. Våra satsningar på att utöka våra försäljningskanaler börjar ge effekt och vi har efter periodens slut tecknat distributörsavtal på nya marknader. Marknaderna Österrike och Portugal är relativt små, men viktiga i bolagets framtida expansion", skriver Alteco Medical-chefen.

Bolaget räknar med att knyta till sig fler nya distributörer under året och ser positivt på att det finns ett ökat intresse för bolagets produkt på nya marknader.

I samband med rapporten meddelade Alteco Medical också att styrelsen beslutat om en riktad nyemission till huvudägaren Anders Althin. Det tillför bolaget cirka 7 miljoner kronor i rörelsekapital och för att utveckla bolagets projekt. Teckningskursen är satt till 0,98 kronor per aktie och några materiella emissionskostnader väntas inte.

Efter nyemissionen kommer Anders Althin med närstående bolag att äga cirka 71,4 procent i Alteco Medical.

Alteco Medical, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1,92,9-34,5%
Rörelseresultat-1,2-1,0
Resultat före skatt-1,3-0,9
Nettoresultat-1,3-0,9
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,9-2,2
Likvida medel0,5-2,1

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alteco Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt