Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden justerar ned motiverat värde för Industrial Solar

Analysguiden har justerat ned sina prognoser för Industrial Solar för de kommande åren, då man räknar med ett lägre resultat. Det skriver Analysguiden i en uppdragsanalys med titeln "Potential kvarstår trots kortsiktiga utmaningar".

De lägre prognoserna gör också att man justerar sitt motiverade värde till 5,2-7,3 kronor. Det motiverade värdet bygger på en DCF-värdering med 15 procents diskonteringsränta. Det tidigare motiverade värdet, från en analys den 10 september, var 7,50-10 kronor.

"Relativa jämförelser mot sektorn och industrin som helhet visar att en värdering i detta intervall är rimlig. 2021 har potential att bli ett spännande år för Industrial Solar och vi ser framför allt fram emot en accelererande kommersialiseringsprocess", skriver analyshuset i en kommentar.

I övrigt bedömer man att företaget har påverkats negativt av coronapandemin.

"Den stora nyheten under 2020 har varit förvärvet av SolarSpring vilket innebär Industrial Solar kraftigt expanderar sina produktportfölj. SolarSprings förväntade försäljning på cirka 5 miljoner kronor per år har sannolikt hämmats kraftigt av Covid-19-pandemin. Således har de verkliga effekterna av den nya produktportföljen sannolikt försenats och vi förväntar oss att se en ökande försäljning under nästa år som i takt med att pandemin mattas av", skriver analystjänsten.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt