Nyhet

Angler Gaming: Jackpot - Penser

Angler Gamings intäkter för Q2’20 uppgick till EUR 11,6m mot våra estimat om EUR 11,2m. EBIT uppgick till EUR 3,8m mot våra estimat om EUR 3,3m vilket motsvarar en marginal om 32,5%. Bolaget visar en tillväxt om 73% y/y för omsättning och 181% för EBIT.

Avvikelsen från våra estimat går att förklara med fler nya registrerade kunder till följd av lyckade marknadsföringskampanjer och lägre CAG (customer acquisition cost) (marketing spend uppgick till EUR 0,6m vs våra estimat om 0,7m). Vi ser även att hold (NGR/deposits)var högre under Q2 än H1’20 vilket bidraget till den höga marginalen.

Bolaget lämnar en trading update för juli, i vilken man rapporterar att daglig NGR sjunker med 5% jämfört med Q2’20 men intäkterna var 90% högre än i juli’19. Vi bedömer att nedgången går att förklara med ett normalt säsongsmönster samt att Angler saknar sportbok vilket hämmat bolaget då de stora europeiska fotbollsligorna avgjordes i juli.

Akiteslutsats

En stark rapport från Angler. Vi bedömer att våra estimat kan justeras upp något, uppskattningsvis 3-5% avseende intäkter och 5-8% avseende EBIT efter rapporten. Aktien bör handla starkare än börsen med 3-5% under dagen.

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt