Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto

Anoto ökar omsättningen och minskar förlusten - fortsatt optimism för affärsutsikterna

Teknikbolaget Anoto redovisar ökande omsättning och minskad förlust i det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 60,0 procent till 24,0 miljoner kronor (15,0).

Rörelseresultatet blev -13,2 miljoner kronor (-45,5).

Resultatet före skatt var -14,5 miljoner kronor (-51,0).

Resultatet efter skatt blev -15,0 miljoner kronor (-51,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,30).

Likvida medel uppgick till 8,9 miljoner kronor (4,0).

Anotos vd Perry Ha uppger sig fortsatt vara mycket optimistisk till bolagets affärsutsikter.

"Efterfrågan från detaljhandelskunder på LiveScribe-pennor är fortsatt stark. Våra pennor säljer snabbt slut när de tillverkas. Vi verkar inte förlora kunderna till våra konkurrenter. Det är ett bevis på styrkan hos vår pennteknologi och LiveScribe-varumärket", skriver Ha i rapporten.

Ha säger att Anotos stora utmaning är begränsningarna i leverantörskedjan, där brist på komponenter lett till att de kostar mer och tar längre tid att leverera. Det är en utmaning som väntas finnas kvar fram tills 2023.

"Sammanfattningsvis är vi glada över potentialen att få vår verksamhet att växa snabbt under 2022 och redo att ta itu med alla utmaningar som ligger framför oss", avslutar Ha.

Anoto, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning24,015,060,0%
Rörelseresultat-13,2-45,5
Resultat före skatt-14,5-51,0
Nettoresultat-15,0-51,1
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,30
Likvida medel8,94,0122,5%


http://media.finwire.com/media/FWM006A5D7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.