Nyhet

AQ

AQ Group ökar omsättning men minskar resultatet under tredje kvartalet

Verkstadsbolaget AQ Group ökade omsättningen men minskade resultatet under kvartalet. Företaget påverkas av svårigheter att kunna leverera på grund av komponentbrist. AQ Group arbetar fortsatt med att identifiera möjliga förvärv.

Omsättningen steg 18,3 procent till 1 306 miljoner kronor (1 104).

Rörelseresultatet blev 94 miljoner kronor (97), med en rörelsemarginal på 7,2 procent (8,8).

Resultatet före skatt var 91 miljoner kronor (93).

Resultat per aktie hamnade på 4,12 kronor (4,30), vilket innebär en minskning med 4,2 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 99 miljoner kronor (139).

"Vi har stark efterfrågan men svårt att leverera. Egentligen behöver jag inte skriva mer. Precis som förra kvartalet så vill kunderna köpa allt vi kan producera. Vi är framför allt begränsade av tillgången på komponenter till kablage och elskåp, men det är även svårt att hitta arbetskraft på vissa av våra marknader", skriver vd James Ahrgren i rapporten.

Han menar att bolaget plockar marknadsandelar.

"Jag är imponerad av våra medarbetare som trots denna turbulenta situation lyckas göra våra kunder nöjda i de flesta fall. Min uppfattning är att vi tar marknadsandelar och att vi är lite bättre på att leverera än våra konkurrenter. Vår rörelsemarginal minskar något jämförelsevis med föregående kvartal på grund av komponentbrist som orsakar störningar för vår produktion i kombination med att vi har viss eftersläpning av överföringen av råmaterialprisförändringar till våra kunder", fortsätter Ahrgren.

Bolaget fortsätter att identifiera möjliga förvärv.


AQ Group, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1 3061 10418,3%
Rörelseresultat9497-3,1%
Rörelsemarginal7,2%8,8%
Resultat före skatt9193-2,2%
Resultat per aktie, kronor4,124,30-4,2%
Kassaflöde från löpande verksamhet99139-28,8%


http://media.finwire.com/media/FWM0067D9E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AQ Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AQ Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt