Nyhet

Archelon kallar till extra stämma för att godkänna Goldore-affär

Aktieägarna i prospekteringsbolaget Archelon kallas till extra bolagsstämma den 31 augusti i Göteborg.

Archelon har i juni träffat avtal med huvudägarna i Goldore Sweden om förvärv av deras aktieinnehav i bolaget. Archelon äger idag 31 procent av rösterna i Goldore och efter förvärvet ökar innehavet till 94 procent av rösterna. Köpeskillingen för förvärvet av aktier i Goldore uppgår till 1,56 miljoner kronor och ska erläggas genom utfärdandet av ett skuldebrev på motsvarande belopp som direkt kvittas mot 22,33 miljoner nyemitterade B-aktier i Achelon.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner en riktad nyemission till säljarna av Goldore av 22,33 miljoner units till teckningskursen 7 öre per unit, vilket motsvarar 7 öre per aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Vidare föreslås en nyemission av 5,63 miljoner aktier till teckningskursen 4 öre per aktie som tecknas av Dividend Sweden, vilket avser kvittning av en fordran på 225 000 kronor

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt