Archelon kallar till extra stämma för att godkänna Goldore-affär

Nyhet

Archelon kallar till extra stämma för att godkänna Goldore-affär

Aktieägarna i prospekteringsbolaget Archelon kallas till extra bolagsstämma den 31 augusti i Göteborg.

Archelon har i juni träffat avtal med huvudägarna i Goldore Sweden om förvärv av deras aktieinnehav i bolaget. Archelon äger idag 31 procent av rösterna i Goldore och efter förvärvet ökar innehavet till 94 procent av rösterna. Köpeskillingen för förvärvet av aktier i Goldore uppgår till 1,56 miljoner kronor och ska erläggas genom utfärdandet av ett skuldebrev på motsvarande belopp som direkt kvittas mot 22,33 miljoner nyemitterade B-aktier i Achelon.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner en riktad nyemission till säljarna av Goldore av 22,33 miljoner units till teckningskursen 7 öre per unit, vilket motsvarar 7 öre per aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Vidare föreslås en nyemission av 5,63 miljoner aktier till teckningskursen 4 öre per aktie som tecknas av Dividend Sweden, vilket avser kvittning av en fordran på 225 000 kronor

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev