Archelon kallar till extra stämma för att godkänna Goldore-affär

Nyhet

Archelon kallar till extra stämma för att godkänna Goldore-affär

Aktieägarna i prospekteringsbolaget Archelon kallas till extra bolagsstämma den 31 augusti i Göteborg.

Archelon har i juni träffat avtal med huvudägarna i Goldore Sweden om förvärv av deras aktieinnehav i bolaget. Archelon äger idag 31 procent av rösterna i Goldore och efter förvärvet ökar innehavet till 94 procent av rösterna. Köpeskillingen för förvärvet av aktier i Goldore uppgår till 1,56 miljoner kronor och ska erläggas genom utfärdandet av ett skuldebrev på motsvarande belopp som direkt kvittas mot 22,33 miljoner nyemitterade B-aktier i Achelon.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner en riktad nyemission till säljarna av Goldore av 22,33 miljoner units till teckningskursen 7 öre per unit, vilket motsvarar 7 öre per aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Vidare föreslås en nyemission av 5,63 miljoner aktier till teckningskursen 4 öre per aktie som tecknas av Dividend Sweden, vilket avser kvittning av en fordran på 225 000 kronor

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev