Astra Zeneca fortsatt lågt värderat - Di - Börskollen

Nyhet

Astra

Astra Zeneca fortsatt lågt värderat - Di

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca är trots måndagens rusning på drygt 5 procent lågt värderad, enligt Dagens industri.

Tidningen påpekar att aktien har underpresterat mot storbolagsindex OMXS30. Gapet är drygt 23 procentenheter både på ett och två års sikt.

Samtidigt fortsätter analytikerna att skruva upp vinstprognoserna för bolaget. Baserat på senare prognoshöjningar värderas aktien till cirka 17 gånger vinsten under kommande 12 månader. Det är betydligt lägre än fjolårets p/e-tal på 25 och med undantag för plötsliga börsraset i mars förra året, den lägsta värderingen sedan 2017.

”Med fler framgångar av det slag vi såg i helgen kan det mycket väl komma att ändras”, skriver Di.

Aktien rusade under måndagen på positiva studieresultat för bröstcancerläkemedlet Enhertu och lungcancerpreparatet Imfinzi.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev