Nyhet

Astra Zeneca säljer rättigheterna för Eklira odh Duaklir till Covis Pharma

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca meddelar att man säljer sina rättigheter till läkemedlen Eklira och Duaklir till Covis Pharma för 270 miljoner dollar och skärper därmed sitt fokus på prioriterade läkemedel i respirator- och immunologiportföljen. Covis Pharma kommer även att täcka vissa pågående utvecklingskostnader relaterade till läkemedlen.

De båda läkemedlen används för behandling av patienter med kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Avtalet kommer att säkerställa att patienter fortsatt kommer att få tillgång till dessa mediciner.

Covis kommer att betala Astra Zeneca när transaktionen är slutförd, vilket beräknas ske under fjärde kvartalet i år.

År 2020 genererade Eklira och Duaklir intäkter för Astra Zeneca på 143 miljoner dollar i de länder som omfattas av detta avtal. Bolaget uppger att avtalet inte kommer att påverka bolagets finansiella guidning för 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt