Astra Zeneca ska presentera nya resultat för Enhertu vid bröstcancer-konferens

Nyhet

Astra Zeneca ska presentera nya resultat för Enhertu vid bröstcancer-konferens

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca kommer att presentera ytterligare resultat från fas 3-studien Destiny-Breast03 med läkemedlet Enhertu vid bröstcancer-konferensen SABCS i San Antonio, USA.

Resultaten från studien kommer att visa en överlägsen progressionsfri överlevnad för Enhertu (trastuzumab deruxtecan) jämfört med trastuzumab emtansin (T-DM1) hos patienter med HER2-positiv bröstcancer som tidigare behandlats med trastuzumab och en taxan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Presentationen kommer att vara muntlig och en av totalt tre som Astra Zeneca kommer hålla vid konferensen.

Utöver de muntliga presentationerna kommer bolaget att visa upp 14 läkemedel och potentiella nya läkemedel i sin pipeline över 33 abstrakt. Konferensen hålls mellan 7-10 december.

https://mfn.se/cis/a/astrazeneca/astrazeneca-reinforces-leadership-in-breast-cancer-at-sabcs-2021-with-new-data-underscoring-ambition-to-redefine-cancer-care-a3450161

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev