Astra Zenecas covid-behandling AZD7442 visar positiva resultat

Nyhet

Astra

Astra Zenecas covid-behandling AZD7442 visar positiva resultat

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas covidbehandling AZD7442 visade 83 procent minskad risk för symptomatisk covid-19, utan allvarlig sjukdom eller dödsfall. Det visar resultat från de två fas 3-studierna Provent och Tackle, enligt ett pressmeddelande.

Vidare visade en separat studie 88 procent minskad risk för allvarlig covid-19 eller död vid behandling inom tre dagar efter symtomdebut.

Bolaget skriver att cirka 2 procent av världens befolkning anses löpa ökad risk för ett otillräckligt svar på ett covid-19-vaccin. I denna grupp inkluderas bland annat personer med blodcancer eller andra cancerformer som behandlas med kemoterapi, patienter i dialys, med flera.

"Dessa övertygande resultat ger mig förtroende för att denna långverkande antikroppskombination kan ge mina utsatta patienter det långvariga skydd som de snabbt behöver för att äntligen återvända till sina vardagliga liv. Viktigt är att sex månaders skydd bibehölls trots ökningen av Delta-varianten bland dessa högriskdeltagare som kanske inte svarar adekvat på vaccination", kommenterar Hugh Montgomery, huvudforskare för AZD7442.

Fullständiga resultat från studierna Provent och Tackle kommer att lämnas in för publicering i kommande vetenskapliga tidskrifter samt vid medicinska kongresser.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev