Backaheden rapporterar ett förvaltningsresultat på 4,2 miljoner kronor i första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Backaheden rapporterar ett förvaltningsresultat på 4,2 miljoner kronor i första kvartalet

Fastighetsbolaget Backaheden rapporterar ett förvaltningsresultat på 4,2 miljoner kronor i första kvartalet 2021. Bolaget redovisar inga jämförelsesiffror. Aktien handlas på Spotlight Stock Market sedan den 2 februari i år.

Hyresintäkterna uppgick till 9,2 miljoner kronor.

Driftnettot uppgick till 7,9 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 4,2 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 4,2 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 4,1 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på 1,27 kronor.

Substansvärdet, mätt som EPRA NRV, låg på 106,42 kronor per aktie den 31 mars.

"Koncernens resultat och verksamhet har utvecklats enligt plan och bedrivs i beslutad inriktning. Under perioden har bolaget tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal med Region Halland på en idag vakant yta om 600 kvadratmeter. Planerat inflyttningsdatum är den 1 juni 2021", skriver bolaget i delårsrapporten.

Backaheden Fastighets har sedan december 2020 ägt och förvaltat logistikfastigheten Hede 3:122 i Kungsbacka. Största hyresgäst är Santa Maria som representerar cirka 83 procent av
hyresintäkterna.

Backaheden, MkrQ1-2021
Hyresintäkter9,2
Driftöverskott7,9
Förvaltningsresultat4,2
Resultat före skatt4,2
Nettoresultat4,1
Resultat per aktie, kronor1,27
Substansvärde, EPRA NRV, per aktie, kronor106,42


http://media.finwire.com/media/FWS006019A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Backaheden

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Backaheden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev