Bactiguard fokuserar på licensaffären, BIP-portföljen ska fasas ut, ser över finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Bactiguard fokuserar på licensaffären, BIP-portföljen ska fasas ut, ser över finansiella mål

Medicinteknikbolaget Bactiguard lanserar en förtydligad strategi med fullt fokus på licensaffären, mot bakgrund av vinstvarningen i juli och med utmaningarna kring lönsamhet inom BIP-portföljen (bolagets ytskiktsbelagda medicintekniska produkter). Det framgår av ett pressmeddelande.

BIP-portföljen kommer att fasas ut, genom outsourcing eller partnerskap. Givet den nya strategin kommer Bactiguard att inleda en översyn av de finansiella målen. Resultatet kommer att presenteras den 27 oktober i samband med kvartalsrapporten för tredje kvartalet.

Bactiguards största potential ligger inom dess infektionsförebyggande ytskiktsteknologi inom licensverksamheten, både ur ett lönsamhets- och impactperspektiv. Den förtydligade strategin som tillkännages idag, med fullt fokus på licensaffären och en utfasning av BIP-portföljen, är resultatet av det arbete som ledningen gjort sedan halvårsrapporten.

Insatserna med att förstärka och ytterligare investera i licensorganisationen fortsätter och omfattar både omplaceringar av resurser från BIP-teamet och externa rekryteringar av seniora medarbetare. Fokuset på USA, världens största medicinteknikmarknad och med ett starkt engagemang för att förhindra vårdrelaterade infektioner, kvarstår.

BIP-portföljen kommer att fasas ut genom en kombination av outsourcing-initiativ och samarbeten med nuvarande eller nya licenspartners för att minimera leveransstörningar. Den nya strategin kommer att leda till en minskning av personalstyrkan med cirka en femtedel och påverkar både Malaysia och Sverige och innefattar sedvanliga fackliga förhandlingar.

Den finansiella effekten av den nya licensfokuserade strategin kommer över tid att påverka BIP-intäkterna negativt med 25 miljoner kronor medan de årliga besparingarna för Bactiguard förväntas bli mer än 25 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bactiguard

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bactiguard

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt