Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Batljan

Batljan har sålt av aktier i banker - Di

SBB-grundaren Ilija Batljan har sålt av aktier för närmare 190 miljoner kronor sedan slutet av augusti. Det rapporterar Dagens industri. Batljan har bekräftat affärerna.

De största avyttringarna har skett i Swedbank och Nordea. I Swedbank har Batljan sålt en halv miljon aktier för 73,9 miljoner kronor. Det innebär att Batljan minskat exponeringen i Swedbank med 87 procent.

Batljan har också sålt av aktier i Nordea för 31,6 miljoner kronor. Det rör sig om 325 000 aktier, vilket motsvarar nästan hela innehavet i banken.

Utöver detta har Batljan sålt aktier i Handelsbanken för 27,7 miljoner kronor, samt i fastighetsbolagen Nyfosa och Castellum för totalt 56 miljoner kronor.

Batljan säger att det rör sig om avyttringar av icke-strategiska innehav, och att pengarna från affärerna ska användas till investeringar i långsiktiga fokusområden.

Batljans totala aktieportfölj var värd 2,7 miljarder kronor på onsdagen.

https://www.di.se/live/ilija-batljan-saljer-av-icke-strategiska-bankinnehav/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt