Nyhet

Bavarian

Bavarian bommar försäljningsprognosen, vänder till förlust

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic redovisar en svag rapport för andra kvartalet med en omsättning under förväntan, en vändning till förlust och sänkta prognoser för helåret.

Omsättningen sjönk till 370 miljoner danska kronor (700). Utfallet kan jämföras med analytikerkonsensus som låg på 648 miljoner danska kronor.

Ebitda-resultat blev -9 miljoner danska kronor (197).

Rörelseresultatet blev -106,6 miljoner danska kronor (112,2).

Resultatet efter skatt blev -150,3 miljoner danska kronor (111,3), och per aktie -2,4 danska kronor (2,2).

Bolaget guidar för ett utfall i den nedre delen av aviserade intervallet för omsättning och ebitda under 2021. Det innebär att omsättningen väntas komma in på
1,9 miljarder danska kronor, mot tidigare 1,9-2,2 miljarder danska kronor. Väntat var 2,05 miljarder danska kronor. Ebitda förväntas landa på 190 miljoner danska kronor, mot tidigare 100-250 miljoner danska kronor. Väntat här var 160 miljoner danska kronor.

Enligt Bavarian sänks utsikterna på grund av fortsatt coronapåverkan på TBE och rabiesmarknaden.

Bavarian tappar 4,2 procent på Köpenhamnsbörsen.

Bavarian Nordic, MdkkQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning370648-42,9%700-47,1%
EBITDA-9197
EBITDA-marginal28,1%
Rörelseresultat-106,6112,2
Rörelsemarginal16,0%
Nettoresultat-150,3111,3
Resultat per aktie, dkk-2,42,2


http://media.finwire.com/media/FWM0064C2D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt