Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments ökar förlusten något - rekryteringstakt påverkad av pandemin

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner kronor (-2,0).

Resultatet före och efter skatt var -2,2 miljoner kronor (-2,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,11 kronor (-0,12).

"I vår första kliniska studie för tumörer i övre mag-tarmkanalen har EndoDrill-instrumentet fungerat väl, även om rekryteringstakten påverkats av covid-19-pandemin och därmed varit lägre än planerat. Den andra pilotstudien som avser muskelinvasiv urinblåsecancer, fortgår planenligt med hittills lovande preliminära resultat. Målet är fortsatt att slutföra dessa pilotstudier under 2021. Vid sidan av de två studierna pågår en mängd utvecklingsaktiviteter för ständig förbättring av produktdesignen, verktygsbindning av komponenter för större serier samt utveckling av en ny produktvariant för provtagning (biopsi) av lungcancer", kommenterar vd Fredrik Lindblad och fortsätter.

"På kvalitets- och regulatoriska avdelningen pågår ett intensivt arbete med målsättningen att lämna in en MDR-ansökan före årsskiftet. Vi för också en dialog med FDA om lämplig strategi för marknadsgodkännande i USA. Vi ser nu fram emot en spännande period med avslutning av kliniska pilotstudier och fortsatt utveckling av Bibb."

Bibb Instruments, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,2-2,0
Resultat före skatt-2,2-2,0
Nettoresultat-2,2-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,11-0,12


http://media.finwire.com/media/FWS00695D5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt