Bioextrax i samarbete med stort kemiföretag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioextrax i samarbete med stort kemiföretag

Bioteknikbolaget Bioextrax meddelar att företaget har påbörjat ett utvärderingsprojekt med ett av världens största kemiföretag som vill börja producera bioplasten PHA med hjälp av Bioextrax teknologi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till utvärderingsprojektet är att utvecklingsarbete kring bioplasten PHA har avstannat på grund av att extraktionssteget varit för dyrt för att möjliggöra kommersiell produktion. Det hoppas kemiföretaget kunna lösa med hjälp av Bioextrax extraktionsmetod.

Kemiföretaget har uttryckt en öppenhet för olika former av samarbete, från en renodlad kundrelation till, till ett långsiktigt strategiskt samarbete, till förvärv eller investering i Bioextrax.

"Att ett av världens största kemiföretag vänder sig till Bioextrax för att lösa flaskhalsen inom PHA-produktion - extraktionen - visar tillsammans med våra andra utvärderingsprojekt med PHA-producenter på behovet av vår patenterade extraktionsteknologi. Deras potentiella intresse i en långsiktig relation ser jag som en bra möjlighet för att accelerera en global kommersialisering av våra teknologier, vilket kan hjälpa oss att skynda på omställningen till ett mer cirkulärt samhälle", säger Bioextraxs vd Edvard Hall.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioextrax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt