Nyhet

Biosergen

Biosergen genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 juni

Biofarmabolaget Biosergen genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Enligt prospektet löper teckningstiden i erbjudandet från 21 maj till 4 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden gör det möjligt för Biosergen att inleda kliniska prövningar av sitt
antimykotikum BSG005 med en ambition att ansöka om godkännande för försäljning i USA
och Europa senast i slutet av 2025. Emissionslikviden från erbjudandet kommer att användas för att slutföra fas I och avancera BSG005 till proof-of-concept kliniska fas II-prövningar.

Erbjudandet består av 5 miljoner units. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen är 10 kronor per unit, vilket motsvarar 10 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 2 miljoner units, som kan tillföra ytterligare 20 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsoptionerna kan utnyttjas i maj och juni 2022 för att teckna aktier och vid fullt utnyttjande kan bolaget tillföras ytterligare 100 till 140 miljoner kronor.

Biosergen värderas till 231 miljoner kronor före erbjudandet.

Bolagets största aktieägare, Östersjöstiftelsen, har ingått ett villkorat teckningsåtagande att teckna upp till 20 miljoner kronor på en krona-för-krona basis med eventuella nya investerare i erbjudandet. De tre medlemmarna i bolagets ledningsgrupp har åtagit sig att teckna för ungefär 1 miljon kronor.

Samtliga av bolagets befintliga aktieägare har samtyckt till en lock-up period om sex månader efter erbjudandets slutförande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt