Nyhet

Biosergen

Biosergen gick back 6,7 miljoner kronor i Q3

Forskningsbolaget Biosergen rapporterar en förlust på 6,7 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Några jämförelsesiffror finns inte.

Omsättningen uppgick till 2,7 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -6,6 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -6,7 miljoner kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,1 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 36,8 miljoner kronor.

Biosergens produkt är antisvampläkemedlet BSG005 som man sedan tidigare erhållit särläkemedelsstatus för i USA, vilket är en viktig milstolpe. Under de senaste månaderna har fokus legat på två saker; att förbereda fas 1-studien i Australien samt förbereda fas 2-studien som förväntas följa efter avslutande av fas 1-studien, uppger vd Peder Andersen.

Enligt Andersen har bolaget slutfört provdesignen ihop med sina rådgivare inför fas 2-studien och planerar också en stor läkemedelsproduktion med sina tillverkningspartners som kommer att tillhandahålla det kliniska materialet till studien.

Biosergen, MkrQ3-2021
Nettoomsättning2,7
Rörelseresultat-6,6
Nettoresultat-6,7
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,1
Likvida medel36,8


http://media.finwire.com/media/FWS006A76F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt