Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biosergen

Biosergen tappar 16 procent i premiärhandeln på First North

Biofarmabolaget Biosergen började i dag den 24 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolaget utvecklar ett antimykotiskt läkemedel. Aktien handlas med kortnamnet BIOSGN och även teckningsoptioner börjar handlas i dag.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission av units till teckningskursen 10 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen motsvarar därmed 10 kronor per aktie. Nyemissionen blev fulltecknad och bolaget tillfördes 50 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionslikviden gör det möjligt för Biosergen att inleda kliniska prövningar av sitt antimykotikum BSG005 med en ambition att ansöka om godkännande för försäljning i USA och Europa senast i slutet av 2025. Emissionslikviden från erbjudandet kommer att användas för att slutföra fas I och avancera BSG005 till proof-of-concept kliniska fas II-prövningar.

Aktien har hittills i dag handlas till 8,00 kronor som högst betalt och 6,45 kronor som lägst betalt. Klockan 09.50 var senast betalt 7,998 kronor. Aktier för 0,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 28,10 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 225 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 40 öre senast betalt. Värdet på en unit är därmed 8,398 kronor, vilket är en nedgång på 16 procent jämfört med teckningskursen på 10 kronor för en unit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt