Nyhet

Blick

Blick Global har flera parallella förvärvsdiskussioner - vd

Adtech-bolaget Blick Global, som är nyemissionsaktuella, siktar på att göra fler förvärv i “närtid”. Det säger bolagets vd Erik Ahlberg i samband med en investerarträff.

Han förtydligar sedan med att uppge att det är rimligt att fler förvärv kan presenteras inom den närmaste två kvartalen.

“Har flera parallella diskussioner”, uppger han.

Blick har historiskt genomfört förvärv och nyligen tillträdde företaget iGaming-bolaget Oregon Main Interactive. Någon horisontell integration där man köper exakt likadana verksamheter löpande är inte på agendan just nu, uppger Ahlberg. Istället letar företaget autonoma enheter där entreprenörer stannar kvar och fortsätter att driva samt utveckla verksamheten. Processen kring förvärv är inte något som Blick kommer att stressa fram. Istället är det, precis som exempelvis Nibes strategi, viktigt att det är rätt. Rätt entreprenör, rätt strategi och rätt passform för Blick. Tanken är att förvärven också skall stärka företagets relation till sina kunder.

"Fina bolag vid rätt tillfälle", sammanfattar Erik Ahlberg. Processen kring förvärv väntas också förenklas nu när samhällen på bred front öppnas upp, vilket möjliggör möten och resor.

Blick-chefen ser annars positivt på efterfrågan. Fokus ligger kring behoven hos speloperatörerna. Han ser stark marknadstillväxt framöver.

Den aktuella nyemissionen, som är säkerställd, uppgår till 20,5 miljoner kronor med teckningskurs 19 öre. Ledningen och storägare tecknar cirka 30 procent av emissionen. Kapitalet från emissionen kommer att användas för att finansiera förvärvet samt stärka balansräkningen. På en fråga om varför företaget inte tar in mer pengar uppger Ahlberg följande.

“Vi tycker inte att värderingen är tillräckligt bra för att resa mer pengar. Det här är rätt åtgärder på kort och lång sikt”, säger han och betonar att företaget också har kvar lite kapital för återinvesteringar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt