Blick Global har flera parallella förvärvsdiskussioner - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Blick Global har flera parallella förvärvsdiskussioner - vd

Blick

Adtech-bolaget Blick Global, som är nyemissionsaktuella, siktar på att göra fler förvärv i “närtid”. Det säger bolagets vd Erik Ahlberg i samband med en investerarträff.

Han förtydligar sedan med att uppge att det är rimligt att fler förvärv kan presenteras inom den närmaste två kvartalen.

“Har flera parallella diskussioner”, uppger han.

Blick har historiskt genomfört förvärv och nyligen tillträdde företaget iGaming-bolaget Oregon Main Interactive. Någon horisontell integration där man köper exakt likadana verksamheter löpande är inte på agendan just nu, uppger Ahlberg. Istället letar företaget autonoma enheter där entreprenörer stannar kvar och fortsätter att driva samt utveckla verksamheten. Processen kring förvärv är inte något som Blick kommer att stressa fram. Istället är det, precis som exempelvis Nibes strategi, viktigt att det är rätt. Rätt entreprenör, rätt strategi och rätt passform för Blick. Tanken är att förvärven också skall stärka företagets relation till sina kunder.

"Fina bolag vid rätt tillfälle", sammanfattar Erik Ahlberg. Processen kring förvärv väntas också förenklas nu när samhällen på bred front öppnas upp, vilket möjliggör möten och resor.

Blick-chefen ser annars positivt på efterfrågan. Fokus ligger kring behoven hos speloperatörerna. Han ser stark marknadstillväxt framöver.

Den aktuella nyemissionen, som är säkerställd, uppgår till 20,5 miljoner kronor med teckningskurs 19 öre. Ledningen och storägare tecknar cirka 30 procent av emissionen. Kapitalet från emissionen kommer att användas för att finansiera förvärvet samt stärka balansräkningen. På en fråga om varför företaget inte tar in mer pengar uppger Ahlberg följande.

“Vi tycker inte att värderingen är tillräckligt bra för att resa mer pengar. Det här är rätt åtgärder på kort och lång sikt”, säger han och betonar att företaget också har kvar lite kapital för återinvesteringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt