Boozt blir majoritetsägare i danska Rosemunde - Börskollen

Nyhet

Boozt

Boozt blir majoritetsägare i danska Rosemunde

E-handelsbolaget Boozt förvärvar 66,7 procent av danska Rosemunde till en värdering av 340 miljoner kronor på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Boozt finansierar affären med egna medel och har möjlighet att förvärva resten av Rosemunde under tre faser, där sista tidpunkten infaller i juni 2026. Förvärvet av resterande Rosemunde sker till samma multipel som köpet av nuvarande posten, det vill säga till en ev/ebit-multipel på 7,5.

Rosemunde säljer kläder till kvinnor online och i fler än 1 000 butiker och varuhus världen över. Bolaget är grundat 2004 med säte i Köpenhamn.

”Jag är säker på att Rosemunde blir ett starkt tillskott till vår verksamhet då de kan bidra med ny kunskap och fortsatt tillväxt. Våra verksamheter delar många värderingar och vi tror starkt på att en liknande kultur och vinnarmentalitet kommer säkerställa en smidig övergång och lovande framtid”, säger Hermann Haraldsson, medgrundare och vd på Boozt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev