Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Randviken, Bergs Timber och Neles, teckna Söder Sportfiske, sälj Vimian

Börsveckan rekommenderar köp av Randviken Fastigheter, Bergs Timber och Neles samt teckna Söder Sportfiske i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Physitrack, H&M och Inditex samt rådet sälj Vimian.

Pandemin har stärkt en redan stark fisketrend bland allmänheten. Det gynnar snabbväxaren Söder Sportfiske, som ska noteras på First North. Börsveckan ger rådet att teckna aktien.

Den virtuella vårdgivaren Physitrack har gått starkt sedan noteringen. Nu är det upp till bevis och tidningen väljer att avvakta.

Okända Randviken erbjuder ett fastighetsbestånd som går att köpa till substansvärdet och med en spännande mjukvarulösning i Raybased som option lockar aktien. Börsveckan ger köpråd.

Veterinärbolaget Vimian har lovande utsikter. Värderingen är dock skyhög. Tidningen ser därför nedsidan i aktien och ger säljråd.

Träproduktsbolaget Bergs Timber har rusat i år drivet av stark efterfrågan. Höga investeringsutlägg avskräcker vid en första anblick, men värderingen tar å andra sidan redan hänsyn till detta. Börsveckan ser möjligheter till positiva överraskningar och ger köpråd.

Klädbolaget H&M:s försälning återhämtar sig nu från coronapandemin och lönsamheten skjuter i höjden. Värderingen tar dock redan höjd för detta och tidningen väljer att avvakta.

Finska industribolaget Neles ser ut att gå samman med landskollegan Valmet. En bra affär för aktieägarna, anser Börsveckan och ger köpråd.

Spanska H&M-konkurrenten Inditex går också stärkt ur krisen. Värderingen är dock hög och tidningen ger rådet avvakta även för Inditex.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt