Nyhet

Bottenfiske

Bottenfiske från Nordnets sparare i juli - köpte SBB, Sinch och SAS

Nordnets sparare fortsatte köpa i SBB under juli. Även kursslakten i Sinch trotsades, då molnkommunikationsbolaget slår sig in i toppen bland de mest nettoköpta aktierna. På säljlistan fanns teknikaktier, bland annat från USA, visar färsk statistik från nätmäklaren.

Sparekonomen Frida Bratt noterar att börsen i juli gick starkt, där rapporterna för andra kvartalet generellt var bättre än förväntat - utan tecken på en sämre konjunktur i verkstadsföretagens rapporter.

Vidare uppmärksammas även den turbulens som varit kring Sinch.

- I juli blev krisen uppenbar, med såväl kritik från en blankarfirma för uppblåsta intäkter, vinstvarning, sparpaket och en vd som fick gå på dagen. Spararna är dock till synes övertygade om att bolaget kommer komma på fötter; det har storköpts i kurskollapsen, förklarar Bratt.

Samtidigt var en annan aktie, som präglades av en strejk under perioden, köpstark.

- En strejk mitt i en pågående räddningsaktion gjorde en redan usel kursutveckling för SAS än värre. Det fick dock privatsparare att vilja chansa genom att bottenfiska i aktien i juli, fortsätts det.

Spararna passade å andra sidan på att sälja flera teknikaktier, och många låg på säljknappen i streamingjätten Netflix.

- En hel del investerare är rädda att den prenumerationsmodell som Netflix står för riskerar att få sig en törn när hushåll tvingas dra ned på sina utgifter, beskriver sparekonomen.

Mest köptaMest sålda
SBBHemnet
InvestorNetflix
SinchAMC
CastellumTwitter
SASIPC
VolvoPowercell
Orrön EnergyZalando
SwedbankStillfront
EricssonRoblox
SSABPandox


http://media.finwire.com/media/FWM0078711-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt