Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Briox licensförsäljning lägre än väntat - Introduce reviderar ned prognosen för 2020-2022

Affärssystembolaget Briox sålde färre licenser under det tredje kvartalet än vad analystjänsten Introduce, som ägs av ABG Sundal Collier, förväntat sig.

Utfallet blev 395 licenser, mot väntade 700 från Introduce och en fjolårsprestation på 463 licenser. Introduce bedömer att en av anledningarna till tappet är covid-19 och man väljer nu att revidera ned sina bedömningar för antalet sålda licenser 2020-2022.

”Som ett resultat sänker vi försäljningsprognosen för 2020 med 5 procent, och för 2021 och 2022 med 13 respektive 7 procent”, skriver Introduce.

Övergripande uppfattning är att Briox har bekräftat sitt produkterbjudande sett över de senaste årens försäljning av licenser, men att man måste förstärka försäljningsansträngningarna ifall man vill minska gapet och nå ett breakeven-resultat för fritt kassaflöde, skriver Introduce.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt