Budet på Veoneer är för lågt - Pareto höjer riktkurs rejält - Börskollen

Nyhet

Budet

Budet på Veoneer är för lågt - Pareto höjer riktkurs rejält

Fordonsteknikbolaget Veoneer erhöll under förra veckan ett förvärvsbud på 31,25 dollar per aktie, motsvarande drygt 271 svenska kronor, från kanadensiska Magna. Det bedömer Pareto i en uppdaterad analys vara allt för lågt och rekommenderar därmed investerare att avstå budet.

Pareto anser att Veoneer är på helt rätt bana för att nå lönsamhet under 2023 och att bolaget bör kunna få in ordrar på sitt Arriver-Snapdragon.

Till följd av de goda utsikterna och ett allt för lågt bud höjer Pareto sin riktkurs för Veoneer till 530 kronor per aktie (300).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Veoneer

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Veoneer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev