Byggmaterialhandeln spår en tillväxt på 4 procent nästa år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Byggmaterialhandeln spår en tillväxt på 4 procent nästa år

Byggmaterialhandeln spår en avmattning av tillväxten nästa år. Branschorganisationen spår att marknadstillväxten blir 4 procent under nästa år mätt på jämförbara enheter.

Hittills i år har tillväxten varit 11 procent. Byggmaterialhandlarna spår också att prisökningarna på bland annat trävaror kommer att avta under året, men de väntas inte falla ned till nivåer från före pandemin. Stigande inflation väntas samtidigt leda till ökade priser i andra delar av sortimentet.

- Under 2022 förväntas försäljningsutvecklingen i Byggmaterialindex bli positiv. Fortsatt hög investeringsvilja som genererar köp i proffssegmentet kommer att vara drivande i 2022 års utveckling, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna, i en kommentar och fortsätter.

- Flera faktorer riskerar att ställa till det under 2022. Fraktproblematiken ser ut att kvarstå en bra bit in i det nya året. Samtidigt verkar pandemin ta fart igen, vilket riskerar att påverka ekonomin negativt.

Byggmaterialindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome, Karl Hedin, Kesko (K-Rauta och K-Bygg), Optimera, Woody Bygghandel, Mestergruppen (XL-BYGG) och Happy Homes.

https://www.mynewsdesk.com/se/byggmaterialhandlarna/pressreleases/positiv-foersaeljningsprognos-foer-byggmaterialhandeln-2022-3152572

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt