Nyhet

Byggmaterialhandeln spår en tillväxt på 4 procent nästa år

Byggmaterialhandeln spår en avmattning av tillväxten nästa år. Branschorganisationen spår att marknadstillväxten blir 4 procent under nästa år mätt på jämförbara enheter.

Hittills i år har tillväxten varit 11 procent. Byggmaterialhandlarna spår också att prisökningarna på bland annat trävaror kommer att avta under året, men de väntas inte falla ned till nivåer från före pandemin. Stigande inflation väntas samtidigt leda till ökade priser i andra delar av sortimentet.

- Under 2022 förväntas försäljningsutvecklingen i Byggmaterialindex bli positiv. Fortsatt hög investeringsvilja som genererar köp i proffssegmentet kommer att vara drivande i 2022 års utveckling, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna, i en kommentar och fortsätter.

- Flera faktorer riskerar att ställa till det under 2022. Fraktproblematiken ser ut att kvarstå en bra bit in i det nya året. Samtidigt verkar pandemin ta fart igen, vilket riskerar att påverka ekonomin negativt.

Byggmaterialindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome, Karl Hedin, Kesko (K-Rauta och K-Bygg), Optimera, Woody Bygghandel, Mestergruppen (XL-BYGG) och Happy Homes.

https://www.mynewsdesk.com/se/byggmaterialhandlarna/pressreleases/positiv-foersaeljningsprognos-foer-byggmaterialhandeln-2022-3152572

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt