Cereno Scientifics fas 2-studie försenas - upptar lån
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cereno Scientifics fas 2-studie försenas - upptar lån

Forskningsbolaget Cereno Scientifics fas 2-studie som undersöker CS1 vid pulmonell arteriell hypertension (PAH) har haft en långsammare rekryteringstakt än beräknat under de senaste månaderna. Enligt en uppdaterad tidslinje förväntas top-line resultat under Q2 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har tagit upp ett lån om 90 miljoner kronor som förfaller till betalning i maj 2025. Lånet har en uppläggningsavgift på 5 procent och löper med en ränta om 3 månaders Stibor plus 10 procentenheter av lånat belopp.

"Tillskottet av kapital säkerställer att bolaget kan accelerera utvecklingen av företagets tre innovativa läkemedelskandidater mot viktiga milstolpar. Dessutom skapar det rätt förutsättningar för att bedriva affärsutvecklingsaktiviteter och då främst diskussioner om partnerskap för bolagets utvecklingsprogram", skriver bolaget.

Vidare förbereder Cereno en begäran till FDA om användning av CS1 utanför en klinisk studie, så kallad "compassionate use". Initiativet har föranletts av en begäran från en prövare i fas 2-studien. En sådan ansökan kan göras när det inte finns några jämförbara eller tillfredsställande alternativa behandlingsalternativ.

Den sällsynta sjukdomen PAH, pulmonell arteriell hypertension, innebär att lungornas blodkärl blir för trånga. Följden blir att blodtrycket i lungorna blir onormalt högt och hjärtat måste då arbeta hårdare och tar på sikt skada. Uppskattningsvis 50-100 personer per miljon får sjukdomen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cereno Scientific

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cereno Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt