Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cessatech får tummen upp på amerikansk patentansökan

Forskningsbolaget Cessatech har fått tummen upp på sin patentansökan rörande nässprayen CT001, en spray som tagits fram för barn i åldern 1-17 år.

"Vi är mycket nöjda med utfärdandet av det amerikanska patentet som utgör en viktig del och grund för våra fortsatta aktiviteter och överväganden för USA, en av de viktigaste marknaderna, även när det gäller barn som behöver akut smärtbehandling. Vi har ett antal relaterade aktiviteter pågående för USA och hoppas kunna initiera några av dessa under 2022. Vi fortsätter att arbeta hårt för att få CT001 tillgängligt för behandling av akut smärta hos barn", uppger vd Jes Trygved i en kommentar.

Patent är mycket viktigt för life science-bolag som Cessatech. Det här är det första patentet för bolaget i USA kopplat till CT001.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cessatech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cessatech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt