Christian Berner och Kindred nya innehav i Kavaljer Quality Focus

Nyhet

Christian Berner och Kindred nya innehav i Kavaljer Quality Focus

Fonden Kavaljer Quality Focus steg 6,9 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Peter Lindvall ochHåkan Telander.

Förvaltarna tror på en fortsatt positiv börsutveckling efter världsekonomins återhämtning, låga räntor samt stigande vinster för börsbolag. Konjunkturinstitutets barometerindikator steg till 94,5 i september jämfört med 87,6 i augusti vilket förstärker förvaltarnas syn på en bättre BNP-tillväxt fram till sommaren 2021.

De bolag som gick bäst i september var Svolder och Loomis. Svagast utveckling hade Hanza, Formpipe och Bahnhof. Aktieandelen vid månadsskiftet uppgick till 98 procent.

Fonden ökade sina innehav i Hanza samt Xano. Man tog också in nya innehaven Christian Berner och Kindred.
Under månaden steg diagnostikbolaget Immunovia 35 procent efter positiva resultat från en verifikationsstudie.

"Nu återstår endast en valideringstudie innan försäljningen kan starta under innevarande kvartal. Vi bedömer risken för negativt resultat i denna som liten. Som vi tidigare skrivit ser vi en stor möjlighet till en väsentlig omvärdering av aktien i samband med säljstarten", skriver Lindvall och Telander.

Immuniova, Kindred samt Xano var fondens största innehav vid månadsskiftet.

Kavaljer Quality Focus, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,9
Index MM, förändring i procent4,4

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev