Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Christian Berner och Kindred nya innehav i Kavaljer Quality Focus

Fonden Kavaljer Quality Focus steg 6,9 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Peter Lindvall ochHåkan Telander.

Förvaltarna tror på en fortsatt positiv börsutveckling efter världsekonomins återhämtning, låga räntor samt stigande vinster för börsbolag. Konjunkturinstitutets barometerindikator steg till 94,5 i september jämfört med 87,6 i augusti vilket förstärker förvaltarnas syn på en bättre BNP-tillväxt fram till sommaren 2021.

De bolag som gick bäst i september var Svolder och Loomis. Svagast utveckling hade Hanza, Formpipe och Bahnhof. Aktieandelen vid månadsskiftet uppgick till 98 procent.

Fonden ökade sina innehav i Hanza samt Xano. Man tog också in nya innehaven Christian Berner och Kindred.
Under månaden steg diagnostikbolaget Immunovia 35 procent efter positiva resultat från en verifikationsstudie.

"Nu återstår endast en valideringstudie innan försäljningen kan starta under innevarande kvartal. Vi bedömer risken för negativt resultat i denna som liten. Som vi tidigare skrivit ser vi en stor möjlighet till en väsentlig omvärdering av aktien i samband med säljstarten", skriver Lindvall och Telander.

Immuniova, Kindred samt Xano var fondens största innehav vid månadsskiftet.

Kavaljer Quality Focus, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,9
Index MM, förändring i procent4,4

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bahnhof

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.