Nyhet

Cint

Cint ökar omsättning och vänder till vinst i första kvartalet

Konsumentundersökningsbolaget Cints omsättning steg och man vände till nettovinst under det första kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 33,2 procent till 28,1 miljoner euro (21,1). Organiska tillväxten justerat för valutaeffekter var 40 procent. Tillväxten var positiv inom samtliga tre regioner och särskilt stark inom segmentet teknikdrivna kunder.

"Tillväxten inom segmentet teknikdrivna kunder fortsätter att uppvisa styrka, med en årlig tillväxttakt om 43 procent. Detta drevs av en positiv utveckling hos kunder som varit med oss i många år såväl som av nya kunder", säger vd Tom Buehlmann.

Ebitda-resultat blev 3,1 miljoner euro (3,1), med en ebitda-marginal på 11,0 procent (14,7).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 5,5 miljoner euro (3,2), med en justerad ebitda-marginal på 19,6 procent (15,2).

Rörelseresultatet blev 1,2 miljoner euro (1,4), med en rörelsemarginal på 4,3 procent (6,6).

Resultatet efter skatt blev 1,3 miljoner euro (-0,5).

"Vi räknar med att fortsätta växa snabbare än den globala insiktsmarknaden. Detta räknar vi med att göra genom att dra fördel av det strukturella skiftet från offline till online, i kombination med den fortsatt digitaliseringen av industrin, och den ökade efterfrågan för snabbare och mer kostnadseffektiva lösningar", säger Tom Buehlmann.

Cint, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning28,121,133,2%
EBITDA3,13,10,0%
EBITDA-marginal11,0%14,7%
EBITDA, justerat5,53,271,9%
EBITDA-marginal, justerad19,6%15,2%
Rörelseresultat1,21,4-14,3%
Rörelsemarginal4,3%6,6%
Nettoresultat1,3-0,5


http://media.finwire.com/media/FWM005F6F1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cint Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cint Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt