Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cliens Småbolag ankarinvesterare i Exsitecs börsnotering - 'mycket bra ledning med en vd som är stor ägare i bolaget'

Cliens Småbolag är ankarinvesterare i Exsitecs börsnotering, med en teckningsförbindelse på drygt 15 miljoner kronor. Det motsvarar 21,5 procent av erbjudandet i noteringen. Ansvarig förvaltare för fonden, Carl Sundblad, kommenterar i en intervju med Finwire.

Sundblad menar att man ser flera skäl till att gå in i bolaget, men att bolaget för att vara så små har en fin historik med imponerande lönsamhet och mycket starka kassaflöden. Han lyfter också fram utöver konsultintäkter, en växande andel repetitiva intäkter från licenser samt support som i dagsläget uppgår till en dryg fjärdedel av omsättningen och som han hoppas kommer öka som andel framöver.

Förvaltaren tror på vd och är imponerad av hur bolaget hanterat våren

"Man har också en mycket bra ledning med en vd som är stor ägare i bolaget, vilket vi gillar och som på ett imponerande sätt hanterat den turbulenta våren och lyckats fortsätta växa med god lönsamhet sett till EBITA (bolaget redovisar enligt K3 och har därför höga goodwill-avskrivningar som man bör justera för)."

Sundblad fortsätter och jämför med andra bolag med liknande intäktsmodell.

"Förhoppningen är att digitaliseringen av arbetsplatser och samhället i stort kommer att komma ännu högre upp på dagordningen såväl under som efter coronapandemin och det finns gott om liknande bolag på börsen som på ett framgångsrikt sätt kombinerat återkommande intäkter från mjukvara med konsultverksamhet i en allt mer digitaliserad värld såsom Addnode och Precio Fishbone som båda över tid haft en fin utveckling."

Exsitec säljer affärssystem och beslutsstöd till medelstora företag. Under 2019 omsatte bolaget 262 miljoner kronor och gjorde en vinst på 31,7 miljoner kronor.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Addnode

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt