Nyhet

Cline Scientific befinner sig i fas tre av fyra i strategin - vd

Life science-bolaget Cline Scientific befinner sig i en tredje av fyra faser i företagets utveckling. Det säger Cline Scientifics vd Patrik Sundh i samband med en presentation. Fokus ligger på att äga och utveckla projekt inom life science och driva dessa till klinisk fas. Det arbetar företaget med löpande. Det fjärde steget i strategin är att avyttra sina projekt till större samarbetspartner.

"Det här har varit vår strategi från början", säger han.

Han uppger också att företaget siktar på att ha de största bolagen inom läkemedel och medicinteknik som möjliga partners. Bakgrunden är att dessa har bäst förutsättningar att utveckla projekten vidare uppger Cline Scientific-chefen.

När det gäller StemCART har företaget satt upp en rad mål. Under nästa år siktar företaget på att nå en SME-certifiering samt bland annat ansöka om en fas I-studie. Under året därefter siktar man på att få etiskt godkännande för studie och starta studien. Sedan år 2024 siktar man på en utlicensiering eller försäljning av projektet. Samma år avser man även ingå ett avtal rörande CellRACE.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cline Scientific

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt