Collector avser genomföra en koncernintern fusion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Collector avser genomföra en koncernintern fusion

Nischbanken Collector meddelar avser att genomföra en koncernintern fusion av Collector AB och dess helgäda dotterbolag Collector Bank AB. Det framgå av ett pressmeddelande.

Fusionen görs i syfte att förenkla koncernstrukturen, effektivisera utnyttjandet av interna resurser samt optimera kapitalpositionen. Collector AB kommer genom fusionen att absorberas av Collector Bank, som återstår som det övertagande bolaget efter fusionen. Verksamheten i koncernen förblir oförändrad. Avsikten är att genomföra fusionen under andra halvåret 2022.

Collector har sedan hösten 2019 renodlat verksamheten och är idag en bank specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner med särskilt fokus på små och medelstora företags behov.

"Efter försäljningarna har Collector AB spelat ut sin roll som moderbolag i Collector-koncernen då all operativ verksamhet bedrivs i Collector Bank, inklusive dess filialer", skriver bolaget.

En fusion innebär operativa fördelar och effektivitetsvinster då Collector-koncernen inte kommer att behöva rapportera och publicera separat finansiell information för både Collector AB och Collector Bank. Utöver de operativa fördelarna kommer även de av Collector Bank utgivna primär- och supplementärkapitalinstrumenten att bli fullt medräkningsbara i den konsoliderade kapitalbasen.

All verksamhet i Collector-koncernen förblir oförändrad efter fusionen då all operativ verksamhet idag bedrivs i Collector Bank, inklusive dess filialer. Det innebär också att koncernens dagliga verksamhet ur ett kundperspektiv kommer vara oförändrad.

I samband med fusionen kommer aktieägarna i Collector AB att erhålla motsvarande antal aktier i Collector Bank. Efter fusionen kommer aktierna i Collector Bank att handlas på Nasdaq Stockholm och aktierna i Collector AB kommer att avnoteras och bolaget kommer att upplösas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Norion Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Norion Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt