Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Combigene inleder in vivo-studier kring CGT2

Combigene inleder in vivo-studier kring sitt lipodystrofiprojekt CGT2 där målet är att välja ut en läkemedelskandidat att fortsätta prekliniska studier med. Syftet med studierna är att utvärdera vilket proteinuttryck som kan uppnås i experimentella modeller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första studien som nu genomförs ska mäta nivån på proteinuttrycket från de olika läkemedelskandidaterna och i vilka organ det uttrycks, medan den andra ska mäta effekten de olika kandidaterna har på fettlever. Det är det tillstånd som CGT2-projektet primärt avser att behandla i partiell lipodystrofi.

”Att vi nu inleder in vivo-studier för att identifiera vår slutgiltiga läkemedelskandidat utgör ett mycket viktigt steg i den prekliniska utvecklingen. Målet med studierna är att identifiera en eller två läkemedelskandidater med hög potential för att under första halvåret 2021 inleda konceptverifieringsstudier”, säger Annika Ericsson Senior Project Manager på Combigene.

Combigenes projekt är inlicensierad från Lipigon Pharmaceuticals och syftar att utveckla en genterapeutisk behandling av partiell lipodystrofi. Lipodystrofi är en sällsynt sjukdom som leder till att kroppsfettet förtvinar.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CombiGene

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt